Acrylnagels

Acrylnagels

Voor het plaatsen van acrylnagels wordt een acrylvloeistof gemengd met een acrylpoeder. Wanneer de vloeistof en de poeder samenkomen, begint het uithardingsproces. De acryl worden aan de lucht uitgehard en is binnen enkele minuten hard. Dit betekent wel dat de nagelstyliste snel moet werken om de nagel mooi aan te kunnen brengen op de nagel. Een acrylnagel wordt vervolgens afgewerkt met een topgel, nagellak, gellak of color gel.

Lakken van acrylnagels

Het is aan te raden wanneer u een acrylnagel gaat lakken, altijd eerst een basislak aan te brengen. Wanneer een acrylnagel is afgewerkt met een topgel is dit niet echt nodig, maar is het wel mooier, zeker als de nagel een beetje is uitgegroeid. Wij adviseren hier het gebruik van de Caption Basecoat. Deze basecoat is voller en zal de oneffenheden die ontstaan met een uitgroei van de acryl iets meer opvullen.

Voordelen van acrylnagels

Een voordeel van de acrylnagel voor een nagelstyliste is dat de nagelstyliste geen UV/LED lamp aan hoeft te schaffen. Dit maakt de aanschaf iets goedkoper.
Naar onze mening zijn er meer nadelen aan acryl waardoor wij jaren geleden hebben besloten geen acryl nagelproducten te verkopen zoals acryl gebruikt wordt met een vloeistof.

Nadelen van acrylnagels

Een nadeel van een acrylnagels is dat de acryl erg hard is en daardoor niet erg buigzaam. Bij stoten kan er een lelijke en pijnlijke breuk ontstaan. Ook is het zo dat je van het werken met acryl eerder een allergische reactie kan krijgen dan wanneer je als nagelstyliste met gel werkt.

Maar het meest belangrijke nadeel van het werken met acryl is de chemische geur die er vrijkomt. Buiten het feit dat deze geur onaangenaam en penetrant is, is deze chemische lucht zeer schadelijk voor de gezondheid.
Een leverancier die acrylproducten levert hoort te vertellen dat het niet aan te raden is met acryl te werken wanneer je als nagelstyliste zwanger bent. Dit zegt natuurlijk wel genoeg.

Tagged , , , ,