Droge handen? Wat doe je er aan?

Wind, kou, water, zeep en desinfecterende handgel zijn vaak de oorzaak die de huid van je handen doen uitdrogen. Ze tasten de natuurlijke beschermlaag (= een vetlaagje dat zich tussen de hoorncellen bevindt) van je huid aan en zorgen zo voor een vochttekort. Dat is vervelend, want die uitdroging kan leiden tot ruwheid, schilfering, jeuk, kloven en zelfs wondjes op de handen. Beter voorkomen dan genezen, dus! Maar droge handen? Wat doe je eraan?

Droge handen? Wat doe je eraan?

Hierbij 9 verschillende tips die je kunnen helpen tegen droge handen:

 1. Was je handen met koud of lauw in plaats van met heet water. Te warm water droogt je huid uit.
 2. Gebruik hierbij een neutrale zeep die de huid niet ontvet. Let op met ‘standaard’ zepen die vaak agressieve ingrediënten bevatten en uitdrogend werken.
 3. Vermijd luchtdrogers, droog je handen met een schone handdoek of eventueel met papieren handdoekjes.
 4. Draag rubberen handschoenen bij huishoudelijke klusjes zoals poetsen. Zo komen ze niet in contact met heet water of hardnekkige chemicaliën die de natuurlijke beschermlaag van je huid aantasten.
 5. Scrub je handen regelmatig met een milde scrubcrème. Let erop dat de korrel fijn genoeg is zodat het je huid niet beschadigt. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en droge velletjes, zodat je handen meteen zachter zullen aanvoelen.
 6. Smeer je handen preventief en regelmatig in met een beschermend laagje handcrème, vooral nadat je je handen gewassen hebt of alcoholgel gebruikt hebt. Handlotion voorkomt uitdroging en helpt het vochtgehalte van je huid op peil te houden. Hiervoor gebruiken wij de handlotion van Sweden Nails of van E.Mi. Deze kun je hier shoppen!
  TIP: bewaar een tube vochtinbrengende crème, op je bureau, naast je bed en in je handtas, zodat je niet vergeet om in de loop van de dag je handen te verzorgen.
 7. Kloofjes op je handen? Gebruik dan eerder een parfumvrije, herstellende (hand)crème die het genezingsproces bevordert. Breng vooral ‘s nachts een dikke laag aan, eventueel met een paar katoenen handschoenen over zodat de voedende stoffen optimaal hun werk kunnen doen.
 8. Masseer ook een drupje nagelriemolie in op je nagels. Je nagelriemen blijven zo gevoed én bij regelmatig gebruik zullen je nagels langer en sterker uitgroeien. Een bodylotion voor de droge huid werkt ook goed voor je nagelriemen.
 9. Bescherm je handen tegen guur weer en draag handschoenen als het buiten koud is. Zo vermijd je dat ze rechtstreeks in contact komen met scherpe weersomstandigheden.

Sweden Nails Handlotion

De Sweden Nails Stockholm Lotion is verrijkt met vitamines en essentiële oliën met bloesem. Het verbetert direct de huidstructuur en geeft de handen een jonge uitstraling. De lotion is prettig in gebruik en het maakt de handen zijdezacht.

Klik hier om de Sweden Nails Handlotions te shoppen!

Klik hier om naar onze social media te gaan!

Tagged , , ,