Nagelverharder

Nagelverharder

Het gebruik van een nagelverharder kan heel goed helpen om de sterkte van de natuurlijke nagel te beïnvloeden. Veel dames gebruiken een verharder verkeerd waardoor de natuurlijke juist kan gaan breken of splijten.

Een verharder kan je in kuurvorm gebruiken om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te bereiken, maar de lak kan ook gebruikt worden als behoud van de sterkte van de natuurlijke nagel.

Nagelverharder al kuur:

Bereid de natuurlijke nagel voor door eerst de natuurlijke nagel te ontvetten met een Nail Prep of een sterke Remover. De nagel kan eventueel licht gebuft worden voordat de verharder wordt aangebracht. Breng dan een laagje aan van de verharder en let daarbij wel op dat de verharder niet tegen de huid aan komt.

De volgende dag wordt er weer een laagje verharder aangebracht over de al bestaande laag en dit wordt 4 dagen lang herhaald. Laat de verharder een paar dagen op de nagel zitten en verwijder de lak weer. Er kan dan weer aan 4 dagen kuur begonnen worden totdat de gewenste sterkte van de natuurlijke nagel is verkregen.

Tip:

Als er gekuurd wordt met een verharder is het aan te raden een nagelriemolie te gebruiken om zo de flexibiliteit van de natuurlijke nagel te behouden. Een verharder ‘droogt’ de natuurlijke nagel uit waardoor de natuurlijke nagel juist meer kan gaan splijten of scheuren.

Nagelverharder als onderhoud:

Als de sterkte van de natuurlijke nagel is verkregen, kan een nagelverharder gebruikt worden als onderhoud door 1x in de week een laagje aan te brengen. Hier kan natuurlijk een kleurlak worden aangebracht naar keuze.

 

 

Tagged , , , , , ,