lakken met Sweden Nails nagellak

Lakken met Sweden Nails nagellak

Het lakken met Sweden Nails nagellak werkt snel en makkelijk. Volg onderstaande gebruiksaanwijzing voor een optimaal resultaat.

Lakken met Sweden Nails werkwijze

Stap 1. Bereid de natuurlijke nagel voor door de nagel goed te reinigen en te ontvetten met de Nail Prep van Sweden Nails of met de Remover van Caption. Breng de vloeistof aan op een pad en reinig de natuurlijke nagel grondig.
Stap 2. Breng de Base & Topcoat aan als hechting, werk hiermee alle 10 nagels geheel af.
Stap 2. Ga verder met een kleur van keuze en werk ook nu weer alle 10 nagels af. Breng altijd 2x een laagje kleur aan en laat de laag tussendoor even aandrogen voor enkele minuten.
Stap 3. Breng na het aanbrengen van de kleurlaag de Base & Topcoat aan of de Shine & Go Topcoat van Sweden Nails. De Topcoat verzegelt het geheel en droogt de applicatie zeer snel.
Stap 4. Het eindresultaat is klaar en ‘touch dry’ binnen enkele minuten.

Lakken met Sweden Nails nagellak – techniek

Enkele tips om het lakken met Sweden Nails nagellak optimaal te kunnen doen.

Na de opname van de nagellak niet teveel nagellak van het penseel afstrijken. Om het product te laten levellen en problemen te voorkomen met de droogtijd, niet te droog werken. Bij te droog werken ontstaat streepvorming.

Strijk het kwastje na het dippen slechts eenmaal licht af langs de flessenhals. Er blijft dan één kant van het kwastje ‘nat’. Gebruik de natte kant voor de applicatie. (Groot nagelbed? Dan geen lak afstrijken. Voor de leveling is dan alle lak nodig).

Strijk zo weinig mogelijk met het kwastje over de nagel met het aanbrengen van de nagellak. Tijdens het strijken droogt de nagellak al en dan is de kans op streepvorming erg groot.

Strijk ook niet te langzaam, snellere bewegingen zorgt ervoor dat de nagellak mooi kan levellen.

Breng altijd de Base & Topcoat van Sweden nails aan voor een optimale hechting en de Sweden Nails Topcoat voor het beschermen van de kleur tegen slijtage en voor behoud van de glans.

 

Sweden Nails nagellak: 5 Free – de ‘next generation’ nagellak!

Bijzonder aan de Sweden Nails nagellak is dat de nagellak vrij is van de ‘ big 5’ toxische stoffen.
5 Free:

Geen Formaldehyde
Geen Formaldehyde hars
Geen Tolueen
Geen Dibutylftalaat
Geen Kamfer

Formaldehyde: dit ingrediënt is een conserveermiddel dat erg giftig is. Het kan leiden tot problemen met de luchtwegen en is zelfs kankerverwekkend. Omdat het een gas is, is deze stof niet aanwezig in de meeste nagellakken. Nagelverharders kunnen het echter wel bevatten. Formaldenhyde maakt keratine-kruisverbindingen (keratine is het eiwit waaruit je nagels bestaan) waardoor je nagels sterker en harder worden. Zo kan het je nagels gelig maken en bij langdurig en overmatig gebruik zelfs zwakker en breekbaarder dan voorheen. Wanneer er namelijk te veel keratine kruisverbindingen in je nagels aanwezig zijn verliezen je nagels flexibilliteit waardoor ze juist sneller zullen splijten en breken.

Formaldehyde hars: deze stof zorgt dat de nagellak mooi uithardt en glanst. Net zoals formaldehyde is dit ingrediënt giftig, waardoor je er allergische reacties aan kan overhouden, zoals irritaties, zwellingen, jeuk en vochtblaren.

Tolueen: deze stof is een verdunner die ervoor zorgt dat nagellak niet dik en stroperig is, maar makkelijk lakt en geen klonters bevat. Het ingrediënt werd al in verband gebracht met hartritmestoornissen, duizeligheid, bewusteloosheid en vermoeidheid, maar heeft ook een effect op het centraal zenuwstelsel en kan in het algemeen een zwak gevoel veroorzaken.

Dibutylftalaat: dit is een stof die er vooral voor zorgt dat nagellak niet gaat afbladderen en mooi glanst. Deze stof is binnen de Europese unie sowieso verboden. Het werd immers al gelinkt aan een verstoorde hormoonbalans, maar ook aandoeningen als kanker, geboortedefecten en onvruchtbaarheid.

Kamfer: dit ingrediënt doet vooral dienst als bewaarmiddel. Wanneer de stof wordt opgenomen door het lichaam ( bijvoorbeeld via de nagelriem of het nagelbed) kan het leiden tot irritaties, misselijkheid en desoriëntatie. Al bevat nagellak niet voldoende van deze stof om dit ook daadwerkelijk te veroorzaken.

Kortom: Sweden Nails heeft hoge kwaliteit producten en past de producten aan volgens de laatste ontwikkelingen.