Sweden Nails nagellak Red Lady

Sweden Nails Nagellak Red Lady ❤️

𝐾𝑖𝑗𝑘 𝑒𝑣𝑒𝑛 𝘩𝑜𝑒 𝑑𝑒𝑘𝑘𝑒𝑛𝑑 𝑑𝑒𝑧𝑒 𝑘𝑙𝑒𝑢𝑟 𝑖𝑠! 😍

S𝑤𝑒𝑑𝑒𝑛 𝑁𝑎𝑖𝑙𝑠 𝑟𝑖𝑐𝘩𝑡 𝑧𝑖𝑐𝘩 𝑜𝑝 𝑑𝑒 𝑏𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑔𝑟𝑒𝑑𝑖𝑒̈𝑛𝑡𝑒𝑛 𝑑𝑖𝑒 𝑧𝑎𝑐𝘩𝑡 𝑧𝑖𝑗𝑛 𝑣𝑜𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑛𝑎𝑡𝑢𝑢𝑟𝑙𝑖𝑗𝑘𝑒 𝑛𝑎𝑔𝑒𝑙𝑠. 🌱

𝐷𝑒 𝑣𝑟𝑎𝑎𝑔 𝑛𝑎𝑎𝑟 𝑧𝑎𝑐𝘩𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑔𝑟𝑒𝑑𝑖𝑒̈𝑛𝑡𝑒𝑛, 𝑣𝑒𝑔𝑎𝑛𝑖𝑠𝑡𝑖𝑠𝑐𝘩𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑡𝑒𝑛 𝑒𝑛𝑧. 𝑛𝑒𝑒𝑚𝑡 𝑏𝑖𝑗 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑒𝑐𝘩𝑡 𝑡𝑜𝑒.

Shop deze prachtige kleur hier op onze website

SWEDEN NAILS NAGELLAK RED LADY

Sweden Nails nagellak 8 Free: de ‘next generation’ nagellak!

8 free nagellak: vrij van de ‘ big 8’ toxische stoffen.

Sweden Nails richt zich op de beste ingrediënten die zacht zijn voor de natuurlijke nagels. De vraag naar zachte ingrediënten, veganistische producten etc. neemt bij de consument echt toe. Dus voor een persoon die zeer allergisch en gevoelig is voor chemicaliën is dit erg goed. Sweden Nails nagellak is ook 100% veganistisch.

8 Free nagellak van Sweden Nails zonder de ingrediënten:

Geen Formaldehyde – Formaldehyde hars – Tolueen – Dibutylftalaat – Kamfer – Parabenen – Triphenyl Fosfaat – Sulfaten

Formaldehyde:

Dit ingrediënt is een conserveermiddel dat erg giftig is. Het kan leiden tot problemen met de luchtwegen en is zelfs kankerverwekkend. Omdat het een gas is, is deze stof niet aanwezig in de meeste nagellakken. Nagelverharders kunnen het echter wel bevatten. Formaldenhyde maakt keratine-kruisverbindingen (keratine is het eiwit waaruit je nagels bestaan), waardoor je nagels sterker en harder worden. Zo kan het je nagels gelig maken en bij langdurig en overmatig gebruik zelfs zwakker en breekbaarder dan voorheen. Wanneer er namelijk te veel keratine kruisverbindingen in je nagels aanwezig zijn, verliezen je nagels flexibilliteit waardoor ze juist sneller zullen splijten en breken.

Formaldehyde hars:

Deze stof zorgt dat de nagellak mooi uithardt en glanst. Net zoals formaldehyde is dit ingrediënt giftig. Je kan er allergische reacties aan overhouden, zoals irritaties, zwellingen, jeuk en vochtblaren.

Tolueen:

Deze stof is een verdunner die ervoor zorgt dat nagellak niet dik en stroperig is, maar makkelijk lakt en geen klonters bevat. Het ingrediënt werd al in verband gebracht met hartritmestoornissen, duizeligheid, bewusteloosheid en vermoeidheid. Het heeft ook een effect op het centraal zenuwstelsel en kan in het algemeen een zwak gevoel veroorzaken.

Dibutylftalaat:

Dit is een stof die er vooral voor zorgt dat nagellak niet gaat afbladderen en mooi glanst. Deze stof is binnen de Europese Unie sowieso verboden. Het werd immers al gelinkt aan een verstoorde hormoonbalans, maar ook aandoeningen als kanker, geboortedefecten en onvruchtbaarheid.

Kamfer:

Dit ingrediënt doet vooral dienst als bewaarmiddel. Wanneer de stof wordt opgenomen door het lichaam (bijvoorbeeld via de nagelriem of het nagelbed) kan het leiden tot irritaties, misselijkheid en desoriëntatie. Al bevat nagellak niet voldoende van deze stof om dit ook daadwerkelijk te veroorzaken.

Parabenen:

Parabenen worden gebruikt om er voor te zorgen dat producten langer meegaan. De chemische eigenschappen van parabenen zorgen ervoor dat ze uitstekende conserveringsmiddelen zijn. Ingrediënten kunnen langer bewaard worden. Er zijn weinig ‘voordelen’ voor het gebruik van parabenen. Wel zorgen ze er voor dat de houdbaarheid en de werkzaamheid van vele schoonheids- en verzorgingsproducten drastisch verbeterd wordt. Ze zorgen ervoor dat de producten niet in de winkelrekken bederven of kapot gaan wanneer ze bij ons in de kast staan.

Triphenyl Fosfaat:

Net als Dibutyl Ftalaat wordt deze stof toegepast als weekmaker. De effecten ervan op de gezondheid zijn eveneens vergelijkbaar. Triphenyl Fosfaat is kankerverwekkend en kan hormoonbalans verstoren. Bij mannen reduceert het de spermaproductie. Alhoewel dat in een artikel over nagellak wellicht iets minder relevant is.

Sulfaten:

Sulfaat wordt veel toegepast in cosmetica om het minder transparant te maken. Of in andere woorden: beter dekkend en dat is precies wat je wilt voor een nagellak. Maar meer in algemene zin staan sulfaten erom bekend vrij agressief te zijn voor de mens, dier en milieu, plus mogelijkerwijs kankerverwekkend.

Kortom: Sweden Nails heeft hoge kwaliteit producten en past de producten aan volgens de laatste ontwikkelingen.

Tagged , , , , , , , , ,