Sweden Nails Gellak Pink

Sweden Nails Nagellak Pink – Give your nails a spring vibe. Kom alvast in de zomerstemming met deze mooie roze kleuren van Sweden Nails! πŸ’ž


– ‘Flower Power’- ‘Blosom’- ‘Wild Strawberry’

Sweden Nails Nagellak Pink

Bijzonder aan de Sweden Nails nagellak is dat de nagellak vrij is van de β€˜ big 8’ toxische stoffen.

Sweden Nails nagellak: 8 FREE

De nagellak is vrij van:

Formaldehyde
Formaldehyde hars
Tolueen
Dibutylftalaat
Kamfer
Parabenen
Triphenyl Fosfaat
Sulfaten

Formaldehyde:

Dit ingrediΓ«nt is een conserveermiddel dat erg giftig is. Het kan leiden tot problemen met de luchtwegen en is zelfs kankerverwekkend. Omdat het een gas is, is deze stof niet aanwezig in de meeste nagellakken. Nagelverharders kunnen het echter wel bevatten. Formaldenhyde maakt keratine-kruisverbindingen, waardoor je nagels sterker en harder worden. Zo kan het je nagels gelig maken, en bij langdurig en overmatig gebruik zelfs zwakker en breekbaarder dan voorheen. Wanneer er namelijk te veel keratine kruisverbindingen in je nagels aanwezig zijn, verliezen je nagels flexibilliteit waardoor ze juist sneller zullen splijten en breken.

Formaldehyde hars:

Deze stof zorgt dat de nagellak mooi uithardt en glanst. Net zoals formaldehyde is dit ingrediΓ«nt giftig, waardoor je er allergische reacties aan kan overhouden, zoals irritaties, zwellingen, jeuk en vochtblaren.

Tolueen:

Deze stof is een verdunner die ervoor zorgt dat nagellak niet dik en stroperig is, maar makkelijk lakt en geen klonters bevat. Het ingrediΓ«nt werd al in verband gebracht met hartritmestoornissen, duizeligheid, bewusteloosheid en vermoeidheid. Maar Tolueen heeft ook een effect op het centraal zenuwstelsel en kan in het algemeen een zwak gevoel veroorzaken.

Dibutylftalaat:

Dit is een stof die er vooral voor zorgt dat nagellak niet gaat afbladderen en mooi glanst. Deze stof is binnen de Europese unie sowieso verboden. Het werd immers al gelinkt aan een verstoorde hormoonbalans, maar ook aandoeningen als kanker, geboortedefecten en onvruchtbaarheid.

Kamfer:

Dit ingrediΓ«nt doet vooral dienst als bewaarmiddel. Wanneer de stof wordt opgenomen door het lichaam ( bijvoorbeeld via de nagelriem of het nagelbed) kan het leiden tot irritaties, misselijkheid en desoriΓ«ntatie. Al bevat nagellak niet voldoende van deze stof om dit ook daadwerkelijk te veroorzaken.

Parabenen:

Parabenen worden gebruikt om er voor te zorgen dat producten langer meegaan. De chemische eigenschappen van parabenen zorgen ervoor dat ze uitstekende conserveringsmiddelen zijn die ervoor zorgen dat ingrediΓ«nten langer bewaard kunnen worden. Hoewel er weinig β€˜voordelen’ zijn voor het gebruik van parabenen, zorgen ze er wel voor dat de houdbaarheid en de werkzaamheid van vele schoonheids- en verzorgingsproducten drastisch verbeterd wordt. Ze zorgen ervoor dat de producten niet in de winkelrekken bederven of kapot gaan wanneer ze bij ons in de kast staan.

Triphenyl Fosfaat:

Net als Dibutyl Ftalaat wordt deze stof toegepast als weekmaker. De effecten ervan op de gezondheid zijn eveneens vergelijkbaar; Triphenyl Fosfaat is kankerverwekkend en kan hormoonbalans verstoren. Bij mannen reduceert het de spermaproductie. Alhoewel dat in een artikel over nagellak wellicht iets minder relevant is…

Sulfaten:

Sulfaat wordt veel toegepast in cosmetica om het minder transparant te maken. Of in andere woorden: beter dekkend en dat is precies wat je wilt voor een nagellak, natuurlijk. Maar meer in algemene zin staan sulfaten erom bekend vrij agressief te zijn voor de mens, dier en milieu, plus mogelijkerwijs kankerverwekkend.

Kortom: Sweden Nails heeft hoge kwaliteit producten en past de producten aan volgens de laatste ontwikkelingen.

Bekijk hier alle kleur van Sweden Nails Nagellak.

Tagged , , , ,