Nagel weetedingetjes

Nagel weetedingetjes

Iedere vrouw die graag haar nagels verzorgt heeft wel interesse in nagel weetedingetjes. Hieronder volgen een aantal nagel weetdingetjes.

Nagelgroei
De nagelgroei is gedeeltelijk afhankelijk van erfelijke factoren. Sommige mensen hebben van nature
een langzamere of snellere nagelgroei dan anderen.

Vitaminen
Gebruik van vitamine B helpt de nagels sneller te laten groeien,m vooral vit. B Complex.

Voeding
Een normale nagelgroei vereist een gezonde voeding. In geval van slechte voeding of ziekte (bijv. anorexia nervosa) is de nagelgroei langzamer. Onjuiste voeding kan ook beau-lijnen, afbrokkeling en schilfering veroorzaken.

Snelheid van de groei
Vingernagels groeien 3 mm per maand of 0,1 mm per dag en hebben 6 tot 9 maanden nodig om van de matrix tot aan de vrije hoek te groeien. Teennagels groeien eenderde tot de helft van de tijdsduur van de vingernagelgroei. Overdag groeien de nagels sneller dan ‘s nachts.

Warmte
Hitte bevordert de nagelgroei. Nagels groeien in de zomer sneller dan in de winter, en sneller in warme klimaten dan in koude.

Gebruik van de handen
Er is soms verschil merkbaar van de nagelgroei aan de ene hand, ten opzichte van de andere hand. De nagels van de hand die het meest gebruikt wordt, groeien sneller dan die van de andere hand.

Infecties
Virus-infecties veroorzaken een langzamere nagelgroei en zorgen soms voor een verzwakking,
verdunning of verdikking van de nagels. Soms verschijnen er groeven in de nagels.

Medicijnen
Het gebruik van sommige medicijnen kan tot groeistoornis van de nagels leiden.

Nagelafwijkingen
Nagels met psoriasis en onycholyse groeien sneller dan normale nagels.

IJzer
Platte of lepelvormige nagels, een verdunning en bros worden van de nagelplaat, kan een tekort aan ijzer betekenen.

Verdikking
Nagels verdikken met het ouder worden.

Dieet
Gezonde nagels en gezonde haren staan in verband met een gezond lichaam Een normaal en goed uitgebalanceerd dieet is belangrijk. Slechte voeding kan tot een slechte conditie van de nagels
leiden.

Het nagelbed
Hoe rozer het nagelbed, hoe beter de bloedcirculatie en dus ook de gezondheid van de nagels.

Vliegen
Stewardessen en mensen die veel vliegen zullen eerder last hebben van droge, brosse of schilferige nagels. Over het algemeen heeft vliegen een uitdrogend effect op het hele lichaam.

Absorptie
De nagelplaat is absorberend. Als de nagel in water gedompeld is, absorbeert deze het water. De nagel zwelt op en wordt zachter. Wanneer de nagel weer droogt, krimpt deze. Het opzwellen en krimpen zorgt er bij sommige cliënten voor, dat de verhardingslaag van een kunstnagelsysteem niet blijft zitten. Een flexibele nagel en een hard product, aangebracht over de natuurlijke nagel, laten dan van elkaar los.